Veilig op het werk en grensoverschrijdend gedrag

Arbeidsongeval geweigerd? Laat het ons weten

Indien u meent dat een arbeidsongeval, u overkomen, ten onrechte geweigerd werd door de arbeidsongevallenverzekeraar, laat ons dat zeker weten.We volgen deze materie namelijk kort op in het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Lees meer »

Klokkenluidersregeling

De Wet van 28 november 2022 voorziet dat ook een instelling als KU Leuven een intern kanaal moet voorzien voor de melding van inbreuken m.b.t. een aantal specifieke materies:

Lees meer »

Leidinggeven aan de KU Leuven: vraag om feedback en waardering

Recent onderzoek van eigen bodem (ism arbeidsmotivatie-expert KU Leuven) wijst uit dat sinds de pandemie meer werknemers bedenkingen hebben bij de manier waarop hun leidinggevende functioneert. Vooral wanneer die zelden of nooit positieve feedback geeft. 15% van de managers geeft toe zelden of nooit een schouderklopje te geven aan een medewerker. Eén op de vijf erkent verscheidene keren per week kritiek te geven. "Waardering boost werknemers, maar één op de drie krijgt het zelden of nooit." Zie https://tempo-team.prezly.com/waardering-boost-werknemers-maar-een-op-de-drie-krijgt-het-zelden-of-nooit   

Lees meer »

Hoge werkdruk blijft pijnpunt

Zelfs zonder COVID19 toonden zowat alle bevragingen en onderzoeken al jaren aan dat de werkdruk op de universiteiten enorm gestegen is, voor alle statuten. Ja, de uitdaging, zelfstandigheid en vrijheid om de eigen tijd in te delen zijn vaak de voordelen van werken aan KU Leuven.

Lees meer »

Een ongeschikte werkplek? Vraag ergonomisch advies

Langdurig zitten wordt bestempeld als het nieuwe roken. Langdurig verkeerd zitten is dan nog heel wat erger. Weet jij eigenlijk hoe je het best plaatsneemt achter je PC? En waar alle hendeltjes aan je bureaustoel voor dienen? Schuif jij je toetsenbord naar voren en leg je je paperassen ervoor?

Lees meer »

Gratis medische checkup voor 50+

Alle actieve personeelsleden ouder dan 50 jaar hebben de mogelijkheid vrijblijvend een check-up onderzoek te ondergaan bij de Arbeidsgeneeskundige Dienst IDEWE en dit één keer per vijf jaar.Een check-up onderzoek, inclusief een gratis uitgebreid bloedonderzoek, is gericht op de vroegtijdige detectie van ziekten van lever, nieren, longen, hart, bloedvaten en darmen. Bij mannen is het eveneens specifiek gericht op aandoeningen van de prostaat en bij vrouwen op aandoeningen van de schildklier.

Lees meer »